Πυρηνικές δοκιμές

________________________________________________________
Πυρηνικές δοκιμές - Πυρηνικός πόλεμος
Με αφορμή τα 70 χρόνια από την απόβαση  των συμμαχικών στρατευμάτων στη Νορμανδία, κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 


Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ο φονικότερος όλων των εποχών. Υπολογίζεται πως 75 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν. Περισσότεροι από τα 2/3 ήταν άμαχοι. Η εκατόμβη ολοκληρώθηκε με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες. Έτσι, στο οπλοστάσιο ενός επόμενου πολέμου ανάλογης έκτασης, προστέθηκε το ισχυρότερο όπλο Μαζικής Καταστροφής.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται ο αριθμός, ο χρόνος και η τοποθεσία των πυρηνικών δοκιμών όλων των κρατών, με εξαίρεση τις πρόσφατες δοκιμές της Βορείου Κορέας.
Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν δείχνοντας την έκταση της παραγωγής και της κατοχής πυρηνικών όπλων, αλλά και το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έχει ήδη προκληθεί στον πλανήτη.

Πυρηνικές δοκιμές 1945 - 2014
Η.Π.Α.            1032
Ε.Σ.Σ.Δ            715
ΓΑΛΛΙΑ            210
ΚΙΝΑ                  45
Μ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ    45
ΙΝΔΙΑ                   4
ΠΑΚΙΣΤΑΝ           2
Β. ΚΟΡΕΑ            2

Χάρτης του ιστορικού των πυρηνικών δοκιμών. <
Στο βίντεο παρουσιάζονται με εξαιρετικό τρόπο ο χρόνος, ό τόπος και η χώρα προέλευσης κάθε πυρηνικής δοκιμής από το 1945, όταν έγιναν η πρώτη δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη στις ΗΠΑ και οι βομβαρισμοί της Χιροσίμα και του Ναγασάκι.
("1945-1998" Multimedia artwork by Isao Hashimoto)

Στις μέρες μας οι εντάσεις στις σχέσεις των κρατών αυξάνονται. Ο διπλασιασμός του πληθυσμού του πλανήτη, κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, καθώς και οικονομικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες, δημιουργούν αντιπαραθέσεις που παίρνουν τη μορφή κοινωνικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών συγκρούσεων, οι οποίες δεν αποτελούν παρά μεταμφιέσεις της αντιπαλότητας συμφερόντων και της διαχρονικής τάσης του ανθρώπου για επικράτηση.
Ο περιορισμός αυτών των συγκρούσεων σε τοπικές συρράξεις θα μπορούσε να αποδοθεί, εν μέρει, στη ύπαρξη των πυρηνικών οπλοστασίων που απειλούν τόσο τον ηττημένο όσο και το νικητή ενός τέτοιου είδους πολέμου. Όμως αυτή η ισσοροπία του δέους μόνο εφησυχαστική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στην εποχή μας της υπερταχύτητας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της αυτοματοποίησης των οπλικών συστημάτων άμυνας και επίθεσης, ο χρόνος για λογική και σύνεση σε περιπτώσεις κρίσεων είναι περιορισμένος στο ελάχιστο. Οι αποφάσεις έχουν αφεθεί, σχεδόν αποκλειστικά, στα λογισμικά των κομπιούτερ. Από τη στιγμή που από πραγματική αιτία ή από λάθος θα ενεργοποιηθούν αυτοί οι αυτόματοι μηχανισμοί, η αλληλουχία των εξελίξεων θα βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η μόλυνση από ραδιενέργεια έχει ήδη συμβεί σε μεγάλο βαθμό, μετά από τις 2000 και πλέον γνωστές πυρηνικές δοκιμές, και συνεχίζεται με την παραγωγή πυρηνικών αποβλήτων και με τα ατυχήματα στα πυρηνικά εργοστάσια. Η δυνατότητα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής υπάρχει.
Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και τα πέρα από κάθε φαντασία αποτελέσματά του αποτελούν πραγματική, εν δυνάμει, πιθανότητα. Απομένει να δούμε, αν η ανθρωπότητα διαθέτει τις πνευματικές ικανότητες και τις ψυχικές αρετές για να αναστρέψει τα μεν και να αποφύγει τα δε.

by AnMo

________________________________________________________
Διαβάστε στο TV Πρόγραμμα:
________________________________________________________

Η ανάθεση της ανάπλασης του Ελληνικού βρίσκεται στην επικαιρότητα και όλοι υπόσχονται ένα ελληνικό Dubai. Ωστόσο, κάτω από τη γυαλιστερή όψη της πόλης βρίσκονται τα θεμέλια των εκτεταμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διαβάστε το Άρθρο >>>

ΑΡΘΡΑ
- Η Νόσος του Έμπολα (EVD)
- Χώρες Αποδημίας και Μετανάστευσης 2014
- 4 Χιροσίμες ανά δευτερόλεπτο
- VW Volkswagen - The Beetles: Οι θρυλικοί "Σκαραβαίοι"
- Ραντεβού με έναν κομήτη!
- 10.000 αεροπλάνα μας ψεκάζουν!
- Boeing Black Smartphone
- Η ανάπλαση του Ελληνικού
- Πυρηνικές δοκιμές
- Γαλάζιες Σημαίες 2014
- Universal Music Made in Greece
- Τίποτα δεν είναι άχρηστο
- ΛΟΥΚΙ - LOUKI club
- Τεχνολογία Γραμμής Τέρματος


ΑΡΘΡΑ 
ΑΡΘΡΑ για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ >>>

________________________________________________________

Δείτε στο TV Πρόγραμμα:
ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ
ΑΡΘΡΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΗ

________________________________________________________


ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ